mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Surówka z kapusty kwaszonej i fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Surówkę podawać do wędlin lub jako samodzielna przekąska

Surówka z kapusty kwaszonej i fasoli

Składniki:

Surówka z kapusty kwaszonej i fasoli

 

  • 400g kwaszonej kapusty
  • 150g drobnej fasoli
  • 1 jabłko
  • 1/4 szkl majonezu
  • 1 łyżeczka majeranku
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kwaszonej i fasoli
Fasolę namoczyć na noc w letniej wodzie. Rano opłukać i ugotować do miękkości, odcedzić. Kapustę odcisnąć, posiekać. Jabłko umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. W salaterce wymieszać fasolę, kapustę i jabłka. Majonez wymieszać z majerankiem, przyprawić pieprzem. Sosem polać surówkę, wymieszać i podawać.