Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z kapusty, papryki i kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówkę można zrobić w kilka minut.

Surówka z kapusty, papryki i kukurydzy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty, papryki i kukurydzy

 

  • 30 dag kapusty białej
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 papryka konserwowa
  • 0,5 szkl kukurydzy konserwowej
  • 0,5 szkl cebulki marynowanej
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • sól do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty, papryki i kukurydzy
Oczyszczoną kapustę bardzo drobno poszatkować, zalać wrzątkiem. Gdy przestugnie odcisnąć z wody. ( ja kapustę szatkowałam obieraczką do warzyw ) Ogórki i marynowaną paprykę pokroić w kostkę. Cebulki i kukurydzę wyjąć z zalewy, osączyć. Jogurt wymieszać z majonezem. Wszystkie składniki surówki razem połączyć, doprawić do smaku cukrem, pieprzem i szczyptą soli. Podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Surówka z kapusty, papryki i kukurydzy
Drobno poszatkowaną kapustę sparzyć wrzącą wodą
Surówka z kapusty, papryki i kukurydzy
Połączyć wszystkie przygotowane składniki