ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybka i smaczna surówka do obiadu. Z kapusty pekińskiej z olejem sezamowym. Pasuje i do kotleta i do mięska w sosie

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę oczyszczamy i siekamy w cienkie paseczki. Wrzucamy do miski. Pomidory parzymy i obieramy, kroimy w kawałki i wrzucamy do kapusty. Ogórek po obraniu kroimy cienkie plasterki. Wrzucamy do miski. Mieszamy sos: oleje z octem mieszamy trzepaczką, dodajemy sól i pieprz do smaku, czosnek i mieszamy. Polewamy warzywa i mieszamy. Można dodać odrobinę siekanej cebulki lub pora jeśli lubicie. 

Tagi:

kapusta