anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smakowita surówka z kiszonym ogórkiem w delikatnym sosie majonezowym. Pasuje do wszystkich mięs.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 1 kapusta pekinska
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską bardzo drobno pokroić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórka pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać pokroić i sparzyć wrzątkiem. Wszystkie składniki włożyć do miski doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem dodać majonez i dokładnie wymieszać. Odstawić na godzinę aby się przegryzła.

Tagi:

kapusta