misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Surówkę z kapusty pekińskiej podawać zaraz po przygotowaniu, polecam!

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 4 porcje:
  • 1 kapusta pekińska
  • 2 łyżki stołowe soku z cytryny
  • 4 łyżki stołowe oleju
  • 3 łyżki stołowe kefiru lub jogurtu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • miód
  • 1-3 łyżki stołowe siekanej zieleniny
  • sól

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę pokroić w paski, sos zrobić z oleju, soku z cytryny i kefiru, doprawić kilkoma kroplami miodu, rozgniecionym czosnkiem, solą, dodać zieleninę, wymieszać wszystko razem.

Tagi:

kapusta