goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Surówka z kapusty pekińskiej 12

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetna jako dodatek do mięs

Surówka z kapusty pekińskiej 12 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej 12

 

  • kapusta pekińska 1 sztuka
  • cebula 1/2 sztuka
  • jogurt grecki 1 kubeczek
  • sól
  • pieprz
  • cukier 1 łyżka
  • ocet 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej 12
Kapustę pekińską oczyszczamy, szatkujemy lub bardzo drobno kroimy. Cebulę drobno siekamy. Całość solimy, mieszamy i odstawiamy na kilka minut.Ocet mieszamy z cukrem, dodajemy do kapusty, doprawiamy pieprzem. Na koniec dodajemy jogurt i całość mieszamy. Surówkę przygotowujemy zaraz przed podaniem. Jogurt można zastąpić także śmietaną.
Surówka z kapusty pekińskiej 12
Podajemy zaraz po przygotowaniu jako dodatek do mięs

Tagi:

kapusta