mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna, szybka surówka do obiadku :)

Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka
Kapustę pekińską przekrawam na pół i drobno szatkuję.
Jabłko myję, obieram i ścieram na tarce jarzynowej na grubych oczkach.
Z cytryny wyciskam sok, odstawiam.
W misce mieszam poszatkowaną kapustę i starte jabłko skropione sokiem z cytryny. Wlewam olej i majonez i dokładnie mieszam. Doprawiam całość szczyptą soli i cukru i dokładnie mieszam.
Wstawiam na pół godziny do lodówki.
Surówkę podaję do obiadu jako dodatek.
Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka
W misce mieszam poszatkowaną kapustę i starte jabłko, skrapiam sokiem z cytryny
Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka
Dodaję olej, majonez, doprawiam solą i cukrem i mieszam