ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Surówka z kapusty pekińśkiej i jaj

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyborna surówka obiadowa.

Surówka z kapusty pekińśkiej i jaj

Składniki:

Surówka z kapusty pekińśkiej i jaj

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińśkiej i jaj
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kapustę oczyszczamy, kroimy na cienkie paseczki. Skrapiamy ją świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, mieszamy z jajkami. Solimy i pieprzymy do smaku. Zieleninę myjemy, siekamy drobno, mieszamy z jogurtem. Takim sosem polewamy surówkę, mieszamy, podajemy od razu.