przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciekawe połączenie smaków!

Surówka z kapusty pekińskiej i  ogórka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej,
  • 2 jajka,
  • 2-3 ogórki gruntowe,
  • świeża natka pietruszki - garść
  • majonez
  • sól

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka
Gotujemy jajka na twardo.Studzimy je.W tym czasie myjemy warzywa, , przygotowujemy kapustę, usuwając nieładne liście.Kapustę kroimy drobniutko, wkładamy ją do sporej miski. Lekko solimy i ugniatamy dłonią, by zmiękła i puściła sok. Kroimy również na półplasterki jajka oraz ogórki. Natkę drobniutko szatkujemy.Dodajemy te składniki do miski z kapustą. Następnie dodajemy około pół szklanki majonezu. Mieszamy starannie.
Surówka z kapusty pekińskiej i  ogórka
Przygotowujemy składniki :pół kapusty pekińskiej, 2 jajka na twardo, garść świeżej natki pietruszki, ogórki, majonez...
Surówka z kapusty pekińskiej i  ogórka
Kapustę kroimy drobniutko, solimy lekko i ugniatamy dłonia by zmiękła.
Surówka z kapusty pekińskiej i  ogórka
Dodajemy resztę pokrojonych odpowiednio składników oraz majonez. Mieszamy.