Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty pekińskiej na ostro.
Kapustę pekińską opłukać i odkroić połówkę i posiekać ostrym nożem,chowając resztę do lodówki.Cytrynę sparzyć wrzątkiem i przekroić w poprzek na pół lub wykorzystać kwaśne jabłko do surówki.Kukurydzę i groszek wyjąć z konserw na oddzielne sitka i odsączyć i razem z posiekaną kapustą wsypać do salaterki.Strąk czuszki opłukać i przekroić na wzdłuż na pół,usuwając nasiona i posiekać drobno, dodając do reszty w salaterce.Zamiast cytryny można wkroić kwaśne jabłko do surówki lub połówkę cytryny wcisnąć,ale bez pestek,potem 2-3 łyżki pełne oliwy czy oleju ze suszonych pomidorów,cukier,sól i pieprz.Wszystko razem wymieszać łyżkami i podawać do drugich dań.