paprotka25

paprotka25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Surówka z kapusty pekińskiej wg Beaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka i smaczna surówka z dodatkiem jogurtu, świetna jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska

Surówka z kapusty pekińskiej wg Beaty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej wg Beaty

 

  • 1/2 małej lub 1/4 dużej kapusty pekińskiej
  • 1 duży pomidor
  • 1/2 długiego zielonego ogórka
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej wg Beaty
Kapustę nacinamy wzdłuż i siekamy w niezbyt duże kawałki Pomidora myjemy i kroimy w średnią kostkę. Ogórka obieramy ze skórki i również kroimy w kosteczkę (podobna wielkość jak kostki pomidora) Kapustę, pomidora i ogórka przekładamy do miseczki i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jogurt grecki i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na ok pół godziny. Surówka jest najlepsza w dniu w którym ją zrobimy, na następny dzień warzywa "oklapną" i nie są już takie smaczne i chrupiące. Smacznego :)
Surówka z kapusty pekińskiej wg Beaty
Kapustę nacinamy wzdłuż a następnie siekamy
Surówka z kapusty pekińskiej wg Beaty
Pomidora myjemy a następnie kroimy w kostkę
Surówka z kapusty pekińskiej wg Beaty
Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę
Surówka z kapusty pekińskiej wg Beaty
Warzywa mieszamy, doprawiamy i dodajemy jogurt grecki

Tagi:

kapusta