alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna chrupiąca surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i aromatycznym świeżym koperkiem. Polecam.

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

 

  • 1 nieduża kapusta pekińska
  • 1 marchewka
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypta cukru
  • Łyżka świeżego posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
Kapustę umyć, drobno poszatkować. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do miski, posolić, dodać cukier i odstawić na pół godzinki. Następnie odcisnąć, dodać posiekany koperek, śmietanę, doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.

Podawać jako dodatek do obiadu.

Smacznego
Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
Kapustę drobno szatkujemy, marchew ścieramy na tarce, solimy i dodajemy cukier
Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
Dodajemy śmietanę i pieprz oraz posiekany koperek
Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
Wszystkie składniki razem mieszamy, podajemy do obiadu