Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kapusty pekińskiej z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Surówka z kapusty pekińskiej to smaczny dodatek do dania z mięsem

Surówka z kapusty pekińskiej z warzywami

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z warzywami

 

  • 0,5 kapusty pekińskiej,
  • 2 pomidory
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki groszku konserwowego,
  • 0,5 szklanki kukurydzy marynowanej,
  • 1 łyżeczka siekanego koperku,
  • 5 łyżek majonezu kieleckiego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z warzywami
Kapustę pekińską posiekać. Pomidora sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić w grubą kostkę. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, wsypać dokładnie osączoną z zalewy kukurydzę i groszek, dodać posiekany koperek, majonez i wymieszać. Podawać do obiadu

Tagi:

kapusta