Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Surówka z kapusty pekińskiej ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem kukurydzy oraz papryki. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu.

Surówka z kapusty pekińskiej ze śmietaną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej ze śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej ze śmietaną
Kapustę pekińską dokładnie myjemy i szatkujemy. Wsypujemy do miski, solimy i odstawiamy na kilka minut.

Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Kukurydzę odsączamy dokładnie z zalewy i dodajemy do reszty składników. Dodajemy śmietanę.

Przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. 


Surówka z kapusty pekińskiej ze śmietaną
Kapustę pekińską szatkujemy, paprykę kroimy w kostkę
Surówka z kapusty pekińskiej ze śmietaną
Dodajemy odsączoną kukurydzę oraz śmietanę