Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Surówka z kapusty włoskiej.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można podawać z daniami mięsnymi

Surówka z kapusty włoskiej.

Składniki:

Surówka z kapusty włoskiej.

 

  • 40 dag kapusty włoskiej
  • sól
  • cukier
  • kwas cytrynowy
  • 1 jabłko
  • cebula
  • por
  • olej
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • pietruszka

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty włoskiej.
Oczyszczoną z liści zewnętrznych kapustę cienko szatkujemy. Dodajemy sól oraz posypujemy cukrem. Następnie skrapiamy kwaskiem cytrynowym. Do surówki, która jest w salaterce dodajemy obrane i pokrojone drobno jabłko oraz pokrojoną bardzo dokładnie małą cebulę. Dodajemy pokrojony w paski por. Olej mieszamy z koncentratem i wlewamy do surówki. Wszystko razem dokładnie mieszamy i posypujemy całość pietruszką.