gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z kapusty włoskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną surówkę z kapusty włoskiej podaję jako dodatek do obiadu. Polecam, jest smaczna i szybka w przygotowaniu.

Surówka z kapusty włoskiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty włoskiej

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty włoskiej
Kapustę włoską drobno kroimy i przekładamy do miski. Ogórek obieramy, a pomidor myjemy i oba warzywa kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty. Paprykę również kroimy w drobną kostkę i przekładamy do warzyw. Następnie dodajemy majonez oraz przyprawy do smaku: sól, pieprz i czosnek granulowany. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową surówkę wykładamy na półmisek. 
Surówka z kapusty włoskiej
Kapustę włoską drobno kroimy i przekładamy do miski.
Surówka z kapusty włoskiej
Ogórek obieramy, a pomidor myjemy i oba warzywa kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty.
Surówka z kapusty włoskiej
Paprykę również kroimy w drobną kostkę i przekładamy do warzyw.
Surówka z kapusty włoskiej
Następnie dodajemy majonez oraz przyprawy do smaku: sól, pieprz i czosnek granulowany.

Tagi:

kapusta