justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Surówka z kapusty włoskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Surówkę z kapusty włoskiej udekorować na półmisku liśćmi czerwonej kapusty.

Surówka z kapusty włoskiej

Składniki:

Surówka z kapusty włoskiej

 

  • 300 g kapusty włoskiej
  • 100 g marchewki
  • 100 g ogórków świeżych lub kiszonych
  • 100g jabłek
  • 3 łyżki stołowe oleju lub musztardy
  • Sok z kiszonej kapusty lub ogórków
  • Sól
  • Cukier
  • Pieprz ziołowy
  • Posiekana rzeżucha

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty włoskiej
Kapustę oczyścić, poszatkować w paseczki lub zetrzeć na grubej tarce. Marchewki, ogórki i jabłka zetrzeć na tarce lub drobno posiekać. Wymieszać wszystko z olejem, posolić, dodać musztardę, posiekaną rzeżuchę, doprawić solą, cukrem i pieprzem ziołowym.