olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Surówka z kapusty włoskiej 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybka do zrobienia i bogata w wielgachną ilość witamin surówka idealnie komponuje się z rybą i mięsem

Surówka z kapusty włoskiej 4

Składniki:

Surówka z kapusty włoskiej 4

 

  • 1/2 średniej główki kapusty włoskiej
  • 2 winne jabłka
  • 1 nieduża ceulka
  • 1/2 świeżego/kwaszonego ogórka
  • sól
  • pieprz
  • troszkę cukru
  • sok z cytryny
  • 2-3 łyżki oleju sojowego
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty włoskiej 4
Kapustę dokładnie umyć. Jabłka umyć, cienko poszatkować, cebulę obrać, umyć, pokraoić na cienkie piórka. Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać, dorpawić do smaku solą, szczyptą cukru, skiem z cytryny i pieprzem, następnie skropić olejem sojowym, ułożyć w salaterce i posypać umytą i posiekaną zieloną pietruszką.