mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Surówka z kapusty włoskiej i porzeczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna surówka do pieczonych mięs i drobiu

Surówka z kapusty włoskiej i porzeczek

Składniki:

Surówka z kapusty włoskiej i porzeczek

 

  • 500g włoskiej kapusty
  • 1/2 selera
  • 1 szkl czerwonych porzeczek
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • cukier
  • curry
  • sól

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty włoskiej i porzeczek
Kapustę oczyścić, poszatkować. Seler wyszorować, oczyścić, zetrzeć na tarce jarzynowej. Z połowy porzeczek wygnieść sok, dodać olej, przyprawić solą, cukrem i curry. Kapustę połączyć z selerem, resztą porzeczek. Sałatkę polać sosem, wymieszać. Wszystko posypać natką pietruszki.

Tagi:

kapusta