kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Surówka z kapusty z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka z kapusty z cebulą pasuje np. do pieczeni mięsnych.

Surówka z kapusty z cebulą

Składniki:

Surówka z kapusty z cebulą

 

  • 4 porcje:
  • 60 dag kapusty
  • 2 cebule
  • 1 łyżka stołowa musztardy
  • 1 łyżka stołowa octu winnego
  • 4 łyżki stołowe oleju
  • 1 łyżka stołowa miodu
  • 2 łyżki stołowe wody
  • sól

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z cebulą
Kapustę poszatkować, posolić i zostawić na pół godziny. Cebulę zetrzeć na tarce. Z musztardy, oleju, octu, miodu i wody zrobić sos. Dodać do niego cebulę i zmieszać z kapustą (niewyciśniętą). Zostawić na 1 godzinę.

Tagi:

cebula kapusta