justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Surówka z kapusty z kefirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Surówkę przyrządza się na pół godziny przed podaniem.

Surówka z kapusty z kefirem

Składniki:

Surówka z kapusty z kefirem

 

  • 2 porcje:
  • 15-20 dag kapusty
  • 1 cebula
  • 5-6 dag sera
  • 1 pęczek kopru
  • 1 łyżeczka oleju
  • 200 ml kefiru

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z kefirem
Kapustę pokroić w paski, cebulę i ser zetrzeć na tarce. Kefir zmieszać z olejem, solą i posiekanym koprem, zmieszać z serem i cebulą, na koniec dodać kapustę.

Tagi:

kapusta sery ser