małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • pół kilo kiszonej kapusty
  • 2 marchewki
  • cebula
  • jabłko
  • łyżeczka cukru
  • kmnienk
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę kiszoną opłukać w wodzie i pokroić drobniej. Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Marchewki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Połączyć wszystkie przygotowane składniki. Polać 2-3 łyzkami oliwy lub oleju. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać kminek i wszystko wymieszać.