klemens

klemens

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Doskonała do ryb, gulaszy.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 2 marchewki
  • 1 jabłko
  • 1 malutka cebula
  • cukier
  • olej
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Do głębszego pułmiska wkładamy lekko wyciśniętą kapustę. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na grubej tarce cebule na najdrobniejszych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy dodając łyżkę cukru troszkę pieprzu i dobrze skrapiamy olejem. Tak przygotowaną surówkę odkładamy na godzinkę do lodówki. Smacznego.