Zochna

Zochna

Kucharz
[Przepisów: 19]

Surówka z kiszonej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo smaczna i zdrowa surówka

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • na 4-5 osób:
  • 40 dag kiszonek kapusty (wolę z beczki lub wiaderka)
  • 1 marchew
  • 1 całe jabłko
  • 1 mała cebula
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • oliwy (ja używam z pestek winogron ale może być olej Słonecznikowy lub Kujawski)
  • sól i pieprz do smaku (pieprz używam z młynka)
  • koperek świeży kilka gałązek -nie koniecznie musi być ja miałam i dodałam

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę wyciskamy z soku ale nie za mocno i kroimy na drobniej.Marchew i jabłko ścieramy na tarce o duzych oczkach.Cebulę kroimy drobniutko w kostkę.Mieszamy wszystko razem,doprawiamy solą ,pieprzem,cukrem i oliwą .Jak mamy Swieży koperek to dodajemy. Mieszamy i smacznego!!!