Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty 7
Kapustę odsączamy z nadmiaru soku i siekamy. Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Marchewkę obieramy, myjemy i również ścieramy na tarce. Obraną i umytą cebulę kroimy w drobną kostkę. Kapustę, jabłka i marchew mieszamy ze sobą. Całość solimy, pieprzymy i dodajemy cukier do smaku. Okraszamy olejem. Surówkę dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut. Smacznego :))
zewa
zewa
No proszę, lepiej minusy stawiać niż komentarz napisać. Ja napisałam radę dla Ciebie Joaska500 aby doświetlać otoczenie przy nie za dobrym świetle i prawdę co do zdjęcia. A tu proszę rady też są minusowane. No fajnie, nie ma co.
Pyza
joaska500
Pyzo nigdy nie mściłam się na nikim w ten sposób i nie przypominam sobie żebym Tobie lub Zewie dała 1 za przepis więc proszę nie oczerniaj mnie.
Pyza
joaska500
ok, nie ma problemu :D
joaska500
Za radę bardzo dziękuję, następnym razem postaram się lepiej wykonać takie 'wieczorne' zdjęcie. Droga Zewo, nie minusowałam Twojego komentarza. Uważam jednak że mam wiele dobrych zdjęć więc odrobinę przesadziłaś pisząc że również moje inne zdjęcia są masakryczne. To konkretne zdjęcie pozostawia wiele do życzenia ale proszę nie generalizuj. A za radę jeszcze raz dziękuję :D
zewa
Chodziło mi też o zdjęcie śledzi i bodajże mielonych z grzybów. Ja mam komórkę, która jak widać robi niezłe zdjęcia, ale w dzień. Wieczorem są nieciekawe i właśnie używam do podświetlenia zwykłej lampki biurowej z ledową żarówką. I to była moja rada, którą sama wypróbowałam i zdjecia wieczorne są o wiele lepsze, choć do ideału im wiele brakuje.
Pyza
zewa
Może masz rację, ja nie bardzo się znam na fotografii.
joaska500