p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Surówka z kiszonej kapusty i jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Surówka z kapusty to pyszny dodatek do dań

Surówka z kiszonej kapusty i jabłka

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty i jabłka

 

  • 30 dag kapusty kiszonej,
  • 1 szt jabłka winne,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • do smaku sól i pieprz,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1/2 szt. cebuli

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty i jabłka
Do tej surówki kapusta kiszona nie może być zbyt kwaśna, kroimy ją drobniej, dodajemy jabłko starte na tarce jarzynowej o dużych oczkach, oraz drobno pokrojoną połówkę cebuli, doprawiamy szczyptą soli, 2 łyżeczki cukru, oraz 2 łyżkami oliwy z oliwek, posypujemy pieprzem, wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki. Surówka jest doskonałym dodatkiem np. do ryb smażonych.