edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Surówka z kiszonej kapusty wg edytaha

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Doskonale smakuje nie tylko ze smażoną rybką

Surówka z kiszonej kapusty wg edytaha Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty wg edytaha

 

  • 30 dag dobrej kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 kwaśne jabłko
  • pieprz
  • cukier
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty wg edytaha
Kapustę wyłożyłam na deskę i pokroiłam, żeby łatwiej dała się mieszać i nabierać na widelec. Cebulę obrałam, opłukałam i pokroiłam w drobną kosteczkę. Marchew obrałam, umyłam. Jabłko umyłam, obrałam ze skórki, usunęłam gniazdo nasienne i razem z marchewką starłam na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam doprawiając do smaku solą, pieprzem, cukrem i niewielką ilością oleju.
Surówka z kiszonej kapusty wg edytaha
Wszystkie składniki umieściłam w salaterce.