kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1058]

Surówka z kiszonej kapusty z majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną surówkę. Przygotowana z dodatkiem startej marchewki, czerwonej cebuli i majonezu. Polecam.

Surówka z kiszonej kapusty z majonezem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z majonezem

 

  • 350 g kiszonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 3 łyżki z czubkiem majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • suszony szczypiorek

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z majonezem
Kiszoną kapustę ( jak jest kwaśna przepłukujemy wodą i odciskamy )

kroimy na drobno i wkładamy do miski. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.

Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. 

Marchewki obieramy ze skórki i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej

do miski z kapustą. Dodajemy majonez i przyprawy, suszony szczypiorek i mieszamy.

Dekorujemy suszonym szczypiorkiem.
Surówka z kiszonej kapusty z majonezem
Do pokrojonej kiszonej kapusty dodajemy startą marchewkę.
Surówka z kiszonej kapusty z majonezem
Obrane z łusek cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę.
Surówka z kiszonej kapusty z majonezem
Do miski z kapustą i warzywami dodajemy jogurt i przyprawy.
Surówka z kiszonej kapusty z majonezem
Następnie dodajemy sól, pieprz, cukier i mieszamy.