WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 846]

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i czosnkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Surówka z kiszonej kapusty w nieco innym wydaniu. Z cebulką i marchewką, ale też czosnkiem i miodem.

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i czosnkiem

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i czosnkiem

 

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2 marchewki
  • natka pietruszki
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 0,5 szkl oleju
  • 3 łyżki miodu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i czosnkiem
Kiszoną kapustę lekko odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy obrony i startą na tarce marchewkę, bardzo drobno posiekaną cebulę oraz jabłko. Możemy też dodać nieco posiekanej natki pietruszki.

Olej lekko podgrzewamy, dodajemy miód, starty na tarce czosnek oraz szczyptę pieprzu i soli. Mieszamy dokładnie i polewamy surówkę. Jeszcze raz mieszamy i odstawiamy do przegryzienia.