frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Surówka z marchewki i kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka obiadowa surówka która ma bardzo dużo witamin powinna zimą być w menu bardzo często. Dotyczy to dzieci jak i dorosłych.

Surówka z marchewki i kapusty kiszonej Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Surówka z marchewki i kapusty kiszonej

 

  • kapusta kiszona 300 g
  • cukier 1 łyżeczka
  • pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • marchewka 2 szt.
  • cebula 1 szt.

Sposób przygotowania:

Surówka z marchewki i kapusty kiszonej
Kapustę kiszoną opłukać i odcisnąć z nadmiaru wody, pokroić drobniej. Cebulę obrać i pokroić w kostkę drobną, marchewkę obrać i umyć, zetrzeć na tarce drobnej lub grubszej.

Do kapusty dodać cebulę i marchewkę, wymieszać. Przyprawić do smaku pieprzem, szczyptą cukru, wsypać kminek i wlać oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego.

Wymieszać i odstawić do lodówki aby się składniki przegryzły.
Surówka z marchewki i kapusty kiszonej
Kapustę kiszoną należy opłukać i odcisnąć, pokroić drobniej
Surówka z marchewki i kapusty kiszonej
Cebulę obrać ,umyć i pokroić w kostkę raczej drobną
Surówka z marchewki i kapusty kiszonej
marchewkę obrać i opłukać, zetrzeć na drobnej lub grubszej tarce
Surówka z marchewki i kapusty kiszonej
Do kapusty dodać startą marchewkę ,pokrojoną cebulę
Surówka z marchewki i kapusty kiszonej
Wymieszać ,przyprawić kminkiem, piwprzem ,cukrem

Tagi:

surówka