Sposób przygotowania:
Surówka z miechunką
Miechunka peruwiańska czyli Phisalis - to owoc z rodziny psiankowatych, bliski krewniak znanego nam dobrze pomidora.
Trzeba obrać owoce z jakby papierowych osłonek i dobrze umyć bo są jakby tłustawe i lepkie. Paprykę i jabłko dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Śliwki wypestkować, też pokroić w paski. Owoce miechunki przekroić na połówki, wymieszać z wcześniej pokrojonymi składnikami. Dodać listki koperku. Doprawić sokiem cytrynowym, skropić olejem, oprószyć solą, cukrem i mielonym chili. Dokładnie przemieszać i gotowe.
Podawać do mięs pieczonych.
Trzeba obrać owoce z jakby papierowych osłonek i dobrze umyć bo są jakby tłustawe i lepkie. Paprykę i jabłko dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Śliwki wypestkować, też pokroić w paski. Owoce miechunki przekroić na połówki, wymieszać z wcześniej pokrojonymi składnikami. Dodać listki koperku. Doprawić sokiem cytrynowym, skropić olejem, oprószyć solą, cukrem i mielonym chili. Dokładnie przemieszać i gotowe.
Podawać do mięs pieczonych.