Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Książka Kucharska: Tanie dania w sezonie letnim

Surówka z młodej kapustki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

znana tradycyjna i świetna w smaku

Surówka z młodej kapustki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z młodej kapustki

 

  • 1 główka młodej kapusty około 1- 1,20kg drobno poszatkować
  • 2-3 średniej wielkości młode marchewki starte na wiórki
  • 3 gałązki świeżego drobno posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 5 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapustki
Wszystkie składniki wkładamy do miski. Mieszamy, lekko ugniatając. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Surówka z młodej kapustki
Etap 1

Tagi:

kapusta