gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z młodej kapusty i mortadeli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowaną surówkę z młodej kapusty i mortadeli podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - jest pyszna.

Surówka z młodej kapusty i mortadeli

Składniki:

Surówka z młodej kapusty i mortadeli

 

  • 1/4 główki młodej kapusty
  • ok. 120 gram mortadeli z papryką
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • gałązka natki pietruszki do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty i mortadeli

ETAP 1:

Surówka z młodej kapusty i mortadeli
Poszatkowaną młodą kapustę przekładamy do miski.

Młodą kapustę kroimy - szatkujemy i przekładamy do miski.

ETAP 2:

Surówka z młodej kapusty i mortadeli
Pokrojoną maortdelę dodajemy do kapusty.

Mortadelę z papryką kroimy w małą kostkę i przekładamy do kapusty.

ETAP 3:

Surówka z młodej kapusty i mortadeli
Do kapusty i mortadeli dodajemy majonez wymieszamy z ketchupem oraz przyprawy.

W małej miseczce mieszamy ketchup z majonezem, po czym dodajemy powstały sos do kapusty i mortadeli. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy. Surówkę wykładamy na półmisek.


Tagi:

kapusta