gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z modrej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną surówkę podaję jako dodatek do obiadu.

Surówka z modrej kapusty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z modrej kapusty

 

  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1 mała cebula
  • 1 mały kawałek pora
  • kilka gałązek koperku
  • 1-1,5 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z modrej kapusty
Czerwona kapustę wkładamy do rozdrabniacza i mielimy na drobno, po czym przekładamy do miski. Cebulę obieramy i razem z kawałkiem pora mielimy także na drobno w rozdrabniaczu, dodajemy do kapusty. Koperek płuczemy i drobno siekamy. Na koniec przyprawiamy surówkę solą i pieprzem oraz dodajemy majonez. Całość dokładnie mieszamy. Surówkę przekładamy na półmisek.
Surówka z modrej kapusty
Czerwona kapustę wkładamy do rozdrabniacza i mielimy na drobno, po czym przekładamy do miski.
Surówka z modrej kapusty
Cebulę obieramy i razem z kawałkiem pora mielimy także na drobno w rozdrabniaczu, dodajemy do kapusty.
Surówka z modrej kapusty
Koperek płuczemy i drobno siekamy. Na koniec przyprawiamy surówkę solą i pieprzem oraz dodajemy majonez.

Tagi:

kapusta