gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z ogórkiem konserwowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną surówkę podaję jako dodatek do obiadu.

Surówka z ogórkiem konserwowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z ogórkiem konserwowym

 

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1/2 puszki fasoli czerwonej
  • pęczek szczypiorku
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 1,5-2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z ogórkiem konserwowym
Kapustę pekińską drobno kroimy i przekładamy do miski. Do kapusty dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe oraz drobno posiekany szczypiorek. Fasolę odcedzamy na sitku z zalewy i dodajemy do surówki. Na koniec dodajemy majonez i przyprawiamy surówkę do smaku solą oraz pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Surówkę przekładamy na półmisek.
Surówka z ogórkiem konserwowym
Kapustę pekińską drobno kroimy i przekładamy do miski.

Tagi:

ogórki