monika1004

monika1004

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Surówka z ogórków.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka, prosta i smaczna surówka z ogórków z dodatkiem czerwonej cebuli.

Surówka z ogórków. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z ogórków.

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z ogórków.
Ogórki kiszone kroimy na cienkie talarki, a cebule przekrawamy na pół i kroimy na cienkie piórka. Łączymy ogórki z cebula w miseczce i mieszamy, dodajemy pieprz do smaku. Można też wykorzystać do tej surówki ogórki korniszone (chociaż ja bardziej polecam najlepiej domowe, kiszone ogórki). Czasami dodaję kilka kropel oliwy z oliwek, ale nie jest to konieczne. Gotową surówkę należy pozostawić w lodówce na min. pół godziny.
Surówka z ogórków.
Potrzebne nam są: ogórki, czerwona cebula, pieprz i ewentualnie oliwa z oliwek.
Surówka z ogórków.
Ogórki kiszone kroimy na cienkie talarki, można wykorzystać także ogórki korniszone.
Surówka z ogórków.
Czerwoną cebulę przekrawamy na pół i kroimy na bardzo cienkie piórka.

Tagi:

ogórki