Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z ogórków, dyni i czarnej rzodkwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka ze świeżych ogórków z dynią i czarną rzodkwią jest bardzo smaczna, szybka i łatwa do przygotowania.

Surówka z ogórków, dyni i czarnej rzodkwi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z ogórków, dyni i czarnej rzodkwi

 

  • 1 zielony ogórek
  • 15 dag dyni Hokkaido
  • 15 dag czarnej rzodkwi
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 łyżka majonezu
  • przyprawa jarzynka
  • pieprz
  • sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Surówka z ogórków, dyni i czarnej rzodkwi
Obraną dynię bez nasion i czarną rzodkiew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórka obrać ze skórki, bardzo drobno posiekać w plasterki lub zetrzeć na tarce o ogórków. Umyty koperek drobno posiekać. Wszystkie przygotowane skłądniki włożyć do miski, dodać majonez, doprawić do smaku jarzynką, sokiem z cytryny i pieprzem, wymieszać. 
Surówka z ogórków, dyni i czarnej rzodkwi
Obraną rzodkiew zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Surówka z ogórków, dyni i czarnej rzodkwi
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski
Surówka z ogórków, dyni i czarnej rzodkwi
Dodać odrobinę pieprzu i przyprawy jarzynka
Surówka z ogórków, dyni i czarnej rzodkwi
Doprawić do smaku sokiem z cytryny wymieszać