gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 939]

Surówka z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna surówka z kapusty, marchewki, dyni i oliwek polana smacznym sosem. Najlepsza do dań mięsnych i rybnych.

Surówka z oliwkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z oliwkami

 

  • 0,5 kg kapusty,
  • 1 duża marchewka,
  • 2 łyżki startej dyni na średnich oczkach,
  • garść oliwek zielonych,
  • sos;
  • 1 łyżka musztardy,
  • 1 łyżka ketchupu,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka przyprawy do sałatek,
  • 5-6 łyżek oleju,

 

Sposób przygotowania:

Surówka z oliwkami
Kapustę trzemy na tarce o grubych oczkach. Marchewkę i dynię również trzemy na tarce ale o średnich oczkach. Składniki sosu mieszamy ze sobą dokładnie. Warzywa wraz z sosem mieszamy ze sobą dokładnie jeżeli będzie zbyt sucha dolewamy odrobinę oleju. Podajemy do potraw mięsnych lub rybnych. Smacznego.
Surówka z oliwkami
Warzywa trzemy na tarce i dokładnie mieszamy.
Surówka z oliwkami
Mieszamy warzywa wraz z sosem i dokładnie mieszamy.