Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z papryki, kapusty i pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka jest smaczna i bardzo łatwa do zrobienia.

Surówka z papryki, kapusty i pora

Składniki:

Surówka z papryki, kapusty i pora

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z papryki, kapusty i pora
Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i tak samo jak ogórki pokroić w kostkę. Jabłko obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Por dokładnie omyć, pokroić w cienkie krążki. Śmietanę wymieszać z oliwą i musztardą. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Podawać do dania z mięsem.