Sposób przygotowania:
Surówka z pekinką i papryką
Kapustę pekińską drobno kroimy, oprószamy solą i delikatnie wyciskamy, odstawiamy, aby zmiękła.
Marchew i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki.
Pietruszkę myjemy i osuszamy kroimy. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do kapusty. Skrapiamy sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku.
Marchew i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki.
Pietruszkę myjemy i osuszamy kroimy. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do kapusty. Skrapiamy sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku.