marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Surówka z pekinki,cukini i kukurydzy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kapustę i jabłka umyć, pokroić, resztę odsączyć na sitku dać do salaterki skropić i doprawić.Wymieszać łyżkami i podawać do drugich dań.

Surówka z pekinki,cukini i kukurydzy.

Składniki:

Surówka z pekinki,cukini i kukurydzy.

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekinki,cukini i kukurydzy.
Kapustę pekińską przekroić na pół, jedną połówkę odłożyć,a drugą opłukać wraz z jabłkami i strzepnąć. Kapustę pokroić na talarki lub porwać liście na strzępy. Jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć ogonki i gniazda nasienne. Potem pokroić na ósemki lub w kostkę. Cukinię marynowaną oraz kukurydzę z puszki wyjąc na dwa osobne sitka, osączając je z zalewy. Cukinię pokroić w kostkę i wrzucić do salaterki wraz z pozostałymi składnikami. Surówkę polać lekko olejem lnianym, sokiem wyciśniętym z cytryny, odrzucając pestki, jogurtem. Na koniec doprawić cukrem i szczyptą kolorowego pieprzu w kulkach. Wymieszać dwoma łyżkami całość i podawać surówkę do dań drugich.