Sposób przygotowania:
Surówka z pekinki,cukini i kukurydzy.
Kapustę pekińską przekroić na pół, jedną połówkę odłożyć,a drugą opłukać wraz z jabłkami i strzepnąć. Kapustę pokroić na talarki lub porwać liście na strzępy. Jabłka pokroić na ćwiartki, usunąć ogonki i gniazda nasienne. Potem pokroić na ósemki lub w kostkę. Cukinię marynowaną oraz kukurydzę z puszki wyjąc na dwa osobne sitka, osączając je z zalewy. Cukinię pokroić w kostkę i wrzucić do salaterki wraz z pozostałymi składnikami. Surówkę polać lekko olejem lnianym, sokiem wyciśniętym z cytryny, odrzucając pestki, jogurtem. Na koniec doprawić cukrem i szczyptą kolorowego pieprzu w kulkach. Wymieszać dwoma łyżkami całość i podawać surówkę do dań drugich.