Sposób przygotowania:
Surówka z pekinki i tartej marchewki
Kapuste pekińską oczyści i posiekac w dośc drobne kawałki. Oprószyć solą i odstawic na 5 minut by zmiękła i puściła sok.
marchewke obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach ( ja tutaj często wykorzystuję też marchewkę pozostałą po wyciskaniu soku marchewkowego przez sokowirówkę). Marchewkę dodac do kapusty.
Sałatke posypać szczyptą pieprzu i rozdrobnionymi w moździerzu lub startymi dokładnie w palcach ziołami.
Polać jogurtem.
Wymieszać.
marchewke obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach ( ja tutaj często wykorzystuję też marchewkę pozostałą po wyciskaniu soku marchewkowego przez sokowirówkę). Marchewkę dodac do kapusty.
Sałatke posypać szczyptą pieprzu i rozdrobnionymi w moździerzu lub startymi dokładnie w palcach ziołami.
Polać jogurtem.
Wymieszać.