Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Surówka z pekinska i pomaranczami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka do obiadu, swietna do kurczaka.

Surówka z pekinska i pomaranczami

Składniki:

Surówka z pekinska i pomaranczami

 

  • kapusta pekinska - mala glówka,
  • pomarancze slodkie - 2 sztuki,
  • gruszka slodka - 1 duza sztuka,
  • cebula czerwona - 1 mala sztuka,
  • ogórki konserwowe - 3 sztuki,
  • oliwa - 3 lyzki,
  • cukier - 1 lyzka,
  • sok z cytryny - 2-3 lyzki,
  • pieprz i sól - do smaku.

Sposób przygotowania:

Surówka z pekinska i pomaranczami
Kapuste umyc, osuszyc, w razie potrzeby odrzucic zewnetrzne liscie i poszatkowac. Cebule obrac, umyc i osuszyc, pokroic w drobna kosteczke. Gruszke umyc i osuszyc, wyciac gniazda nasienne i pokroic w kosteczke. Odrzucic koncówki ogórków, a reszte pokroic w kosteczke. Pomarancze obrac dokladnie ze skórki i bialych czesci, owoce podzielic na kawalki i drobno pokroic. Wymieszac wszystkie skladniki razem, przyprawic do smaku.