Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z pekińskie z bakłażanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna i zdrowa surówka z dodatkiem bakłażana.

Surówka z pekińskie z bakłażanem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z pekińskie z bakłażanem

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskie z bakłażanem
Cebulkę obrać, umyć, pokroić w kostkę, odstawić na kilka minut. Umytą kapustę posiekać. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na grubych oczkach. Umytą paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Wszystko połączyć razem. Bakłażana umyć, zetrzeć na grubych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwę, przez kilka minut podsmażać na oliwie. Na koniec posolić. Ostudzić, dodać do reszty składników. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do jogurtu. Dodać szczyptę ziół, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Wlać do surówki. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Surówka z pekińskie z bakłażanem
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, kapustę posiekać, marchew zetrzeć.
Surówka z pekińskie z bakłażanem
Startego bakłażana podsmażyć, dodać do reszty składników.
Surówka z pekińskie z bakłażanem
Dodać przygotowany sos czosnkowy, wymieszać.