2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1486]

Surówka z pekińskiej i szparagów

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Szybka i smaczna surówka obiadowa na pekińskiej kapuście z dodatkiem gotowanych białych szaragów,podałam jako dodatek do młodych ziemniaczków.

Surówka z pekińskiej i szparagów Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z pekińskiej i szparagów

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 30 dag gotowanych białych szparagów
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 papryka czerwona
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 sos do sałatek grecki
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej i szparagów
Kapustę i paprykę czerwoną myjemy osuszamy kapustę siekamy a paprykę po wydrążeniu z nasion kroimy w kostkę,tak samo kroimy gotowane szparagi,wszystko razem łączymy w salaterce dodajemy osaczoną z zalewy kukurydzę,doprawiamy do smaku sosem greckim,ewentualnie można doprawić jeszcze pieprzem,majonez łączymy z jogurtem polewamy sałatkę ,mieszamy i podajemy.
Surówka z pekińskiej i szparagów
kapuste pekinską po umyciu szatkujemy nożem
Surówka z pekińskiej i szparagów
gotowane białe szparagi kroimy w grubszą kostkę
Surówka z pekińskiej i szparagów
łączymy wszystko w salaterce doprawiamy sosem greckim majonezem i jogurtem