Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Surówka z pomarańczą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonały dodatek do obiadu.

Surówka z pomarańczą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z pomarańczą

 

  • 1 pomarańcza
  • 3 liście sałaty lodowej
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 1/3 puszki czerwonej fasolki
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 4 łyżeczki oleju
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z pomarańczą
Pomarańczę obrać, podzielić na poszczególne cząstki. Każdą cząstkę pomarańczy obrać z białej skórki i podzielić na mniejsze kawałki. Liście sałaty umyć, lekko osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w cienkie piórka, rozdzielić palcami. Fasolkę odsączyć i opłukać wodą. Cebulę, fasolkę i pomarańczę dodać do sałaty. Olej wymieszać z octem, cukrem i musztardą na gładki sos. Do surówki dodać trochę soli i pieprzu, wlać do niej sos. Wszystko delikatnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Surówka z pomarańczą
Cząstki pomarańczy obrane z białej skórki i podzielone na mniejsze kawałki.
Surówka z pomarańczą
Umyta osuszona i porwana na mniejsze kawałki sałata.
Surówka z pomarańczą
Cebula czerwona fasolka i pomarańcza dodane do sałaty.
Surówka z pomarańczą
Gładki sos przygotowany z oleju octu cukru i musztardy.

Tagi:

sałata