jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Surówka z pora z migdałami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ta smaczna surówka może być dodatkiem do dania z ziemniakami lub kaszą oraz mięsem.

Surówka z pora z migdałami  Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z pora z migdałami

 

  • 2 pory (tylko jasna część)
  • 2 kwaśne jabłka
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól i pieprz biały do smaku
  • 4 łyżki płatków migdałowych

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pora z migdałami
Mieszamy jogurt, majonez, miód i musztardę. Obieramy pory i jabłka. Jabłka ścieramy w łezkę i wkładamy do sosu. Pory przekrawamy wzdłuż i kroimy w poprzek w cieniutkie paseczki. Dodajemy do sosu razem z połową płatków migdałów. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nakładamy surówkę do miseczki i posypujemy płatkami migdałów.
Surówka z pora z migdałami
Jabłka ścieramy w łezkę i wkładamy do sosu.
Surówka z pora z migdałami
Pory przekrawamy wzdłuż i kroimy w poprzek w cieniutkie paseczki.
Surówka z pora z migdałami
Nakładamy surówkę do miseczki i posypujemy płatkami migdałów.