darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Surówka z porów i z pasztecikami DROP

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Surówka z porów i z pasztecikami DROP

Surówka z porów i z pasztecikami DROP

Składniki:

Surówka z porów i z pasztecikami DROP

 

  • 2-3 pory
  • 150g śliwek węgierek
  • 1 winne jabłko
  • 2 paszteciki DROP
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sok i otarta skórka z 1 cytryny
  • 3-4 łyżki oleju sałatkowego
  • po 3 łyżki usiekanej zielonej pietruszki i szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Surówka z porów i z pasztecikami DROP
Dokładne umyte pory pokroić w cienkie półplasterki, wymieszać z olejem.Jabłko obrać, pokroić w słupki, wymieszać z sokiem i otartą skórką z cytryny i 2 pasztecikami DROP. Wydrylowane śliwki pokroić w cienkie paski, posypać cukrem. Połączyć składniki surówki, dodać usiekany czosnek i zieleninę, posypać solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.