Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Surówka z porów , marchwi, jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna surówka do drugiego dania.

Surówka z porów , marchwi, jabłek

Składniki:

Surówka z porów , marchwi, jabłek

 

Sposób przygotowania:

Surówka z porów , marchwi, jabłek
Pory umyć, oczyścić, przekroić wzdłuż, bardzo starannie opłukać i drobno pokroić( zielone końce liści odrzucić i zużyć do wywaru do zupy).
Marchew umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w drobne paski(można zetrzeć na tarce o dużych otworach). Pory, marchew i jabłka razem dokładnie wymieszać dodać sól, pieprz, cukier i oliwę. Na końcu posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.