Sposób przygotowania:
Surówka z porów , marchwi, jabłek
Pory umyć, oczyścić, przekroić wzdłuż, bardzo starannie opłukać i drobno pokroić( zielone końce liści odrzucić i zużyć do wywaru do zupy).
Marchew umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w drobne paski(można zetrzeć na tarce o dużych otworach). Pory, marchew i jabłka razem dokładnie wymieszać dodać sól, pieprz, cukier i oliwę. Na końcu posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Marchew umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w drobne paski(można zetrzeć na tarce o dużych otworach). Pory, marchew i jabłka razem dokładnie wymieszać dodać sól, pieprz, cukier i oliwę. Na końcu posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.