gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z "rozdrabniacza"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Główne składniki surówki zmieliłam w rozdrabniaczu, dlatego też nazwałam ją "surówka z rozdrabniacza"

Surówka z "rozdrabniacza"

Składniki:

Surówka z "rozdrabniacza"

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • mały pęczek pietruszki
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • 1/3 puszki groszku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z "rozdrabniacza"

ETAP 1:

Surówka z "rozdrabniacza"
Kapustę pekińską mieimy w rozdrabniaczu.

Kapustę pekińską przekładamy do rozdrabniacza i mielimy na drobno.

ETAP 2:

Surówka z "rozdrabniacza"
W rozdrabniaczu również mielimy marchewkę z pietruszką.

Marchewkę obieramy i razem z pietruszką również mielimy w rozdrabniaczu.

ETAP 3:

Surówka z "rozdrabniacza"
Na koniec dodajemy majonez i przyprawy. Mieszamy.

Do zmielonych warzyw dodajemy odcedzoną z zalewy kukurydzę i groszek.


Następnie dodajemy majonez oraz przyprawy do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową surówkę wykładamy na półmisek.